5 redenen waarom je nú moet starten met social media

Apr 28, 2020 | Social media

Het organisch bereik op Facebook en Instagram daalt. Dat betekent dat steeds minder mensen de posts zien die je
plaatst op je bedrijfspagina of account. Stel je voor je bent nog niet gestart op social media, moet je dan nog wel starten op social media? In deze blog deel ik 5 redenen met je waarom ik ervan overtuigd ben dan het goed is om op social media actief te zijn.

1. Door de coronacrisis zitten we meer op social media

Vorig jaar besteedden we gemiddeld al twee uur per dag aan social media. De intelligente lockdown heeft ervoor gezorgd dat we meer thuis zitten en meer online zijn. Omdat onze bewegingsvrijheid beperkt is, is het juist een ideaal moment om online meer te connecten met je doelgroep, omdat die daar te vinden is.

2. Je social media kunnen een prachtig visitekaartje zijn

Als mensen je googlen, wil je dat ze je vinden op een manier waar jij blij van wordt. Je social media kun je inrichten als een soort online visitekaartje. Heb je een visueel beroep, zoals bijvoorbeeld fotograaf? Dan kan bijvoorbeeld Instagram voor jou dienen als een online portfolio.

3. Je kunt echt nog steeds je klanten bereiken via social media

Op dit moment worden social media nog door miljoenen mensen in Nederland gebruikt. En daar zitten jouw klanten vast ook tussen. Ik ken genoeg ondernemers die veel van hun klanten via social media vinden. Ik heb zelf bijvoorbeeld de fotograaf waar ik nu twee keer een shoot bij heb geboekt op Instagram gevonden.

4. Als je actief bent op social lijken adverentieprijzen te zakken

Ze zeggen wel dat Facebook nu Pay to play is. Oftewel: je moet ervoor betalen om het in te zetten. Ik heb regelmatig statistieken gezien van partijen waarvan de advertentieprijzen lager werden als ze op een organische manier erg actief waren op social media. Dus regelmatig plaatsen, live gaan en allerlei functionaliteiten van de social media platformen gebruiken lijkt er echt voor te zorgen dat je advertentieprijzen lager worden.

5. Social media kun je perfect inzetten om te verwijzen naar je andere kanalen

Je hoort het in het land van de contentmarketing steeds vaker: bouw je eigen contentplatform en wees niet afhankelijk van social media. Dat is als het ware een huis bouwen op gehuurde gegrond, waarbij je de grond huurt van de social media giganten als Facebook. Maar waar haal je je bezoekers vandaan om naar je website te komen? Juist, ook deels van social media. Dus social media zullen de komende tijd echt nog een belangrijke rol spelen.

Meer weten over starten met social media?

Wil je starten met social media? Download dan mijn stappenplan. En bekijk ook eens mijn andere tips op het gebied van online content en social media.

Lees verder:

Strategie en Schommelen

Strategie en Schommelen

1 mystery offer. 5 ondernemers die het meteen kochten. Zoooo tof! De ondernemers wisten vooraf niet wat ze kochten....