Wat voor content wil je delen op social media?

Jul 5, 2020 | Social media

Scroll je regelmatig wat af op social media en weet je niet wat je moet plaatsen? Vind je het lastig om te besluiten wat voor content je wil delen op social media? In deze blog geef ik je vijf tips en tricks die ervoor zorgen dat je weer inspiratie opdoet voor je komende posts!

 

1. Maak het persoonlijk

Mensen kopen liever van een persoon, dan van een merk. Social media zijn bij uitstek geschikt om je persoonlijke verhaal te vertellen. Waarom ben je bijvoorbeeld gestart met ondernemen? Wat vind je het leukste aan je werk? Maak daar eens een post over.

2. Deel tips

Mensen worden niet wakker met het idee: goh, vandaag ga ik eens lekker iets kopen. Ze komen bij je omdat je een oplossing biedt voor een probleem waarmee ze worstelen. Daarom: laat op social media zien dat je de expert bent op jouw vakgebied. Bijvoorbeeld door het delen van tips en tricks. Wat voor tips? Denk bijvoorbeeld eens aan wat je klanten vaak aan je vragen en deel de antwoorden op die vragen.

3. Praat op een goede manier over je product

Zorg ervoor dat je op een goede manier over je producten en diensten vertelt. Wat is een goede manier? In ieder geval moet je zelf enthousiast zijn en in je producten geloven, want als jij er niet in gelooft, gaat een klant het al helemaal niet doen. Ik merk dat veel mensen met wie ik samenwerk dit lastig vinden. Het voelt vaak opschepperig, niet-Nederlands. Maar hoe zou je het vinden als iemand anders vertelt hoe goed jouw product of dienst is? Dat voelt misschien alweer heel anders. Deel daarom ook eens de resultaten die je klanten hebben behaald en laat een klant vertellen waarom hij/zij graag met je samenwerkt.

4. Sluit aan bij de actualiteit

Tegenwoordig is iedere dag wel uitgeroepen tot de dag van iets. Denk aan: de dag van de duurzaamheid, de kraanwaterdag, de fiets naar je werk-dag of de plantendag. Nee, je moet vooral niet iedere dag aanklampen en dan iets in dat kader posten. Kies er een aantal uit die passen bij jouw bedrijf, merk, product of dienst en post op die dag iets dat met het thema van die dag te maken heeft.

5. Deel content die je maakt

Social media staan nooit op zich. Althans, daar geloof ik niet in. Social media zijn onderdeel van een bredere (online) contentstrategie. Blog je? Deel dan de blog op je social media kanalen. Heb je een video gemaakt op Youtube? Deel die dan op Facebook en Instagram (als je daarop ook actief bent). En ben je spreker op een te gek event: deel dan de belangrijkste lessen die je in die presentatie hebt besproken.

Meer weten over wat voor content je wil delen op social media?

Op social media content creëren is een kwestie van je doelgroep goed kennen, content maken die zij interessant vinden en monitoren om te kijken wat jij denkt dat werkt, ook echt goed werkt. Heb je hulp nodig om te beslissen wat voor content je wil delen op social media? Dan help ik je uiteraard graag! 

Lees verder:

Strategie en Schommelen

Strategie en Schommelen

1 mystery offer. 5 ondernemers die het meteen kochten. Zoooo tof! De ondernemers wisten vooraf niet wat ze kochten....