fbpx

Hi, Ik ben lisette

De eerste paar dagen van mijn leven heette ik Daphne. Inmiddels luister ik als ik Lisette, Lis of Lisje hoor. 

Nieuwe dingen creëren, mezelf ontwikkelen en dingen voor elkaar krijgen. Dat is waar ik zo ontzettend blij van word! En dat staat dus ook centraal in alles wat ik doe. Ondernemen is mijn tweede natuur en dit doe ik in een vakgebied waarin ik meer dan 10 jaar ervaring heb: communicatie. Ik help ondernemers, corporates en alles daartussenin met (online) content, onderscheidende teksten en communicatieadvies, zodat zij communiceren op een manier die bij hen past.  

Het begon allemaal met 
een krop sla…

Ik kom uit een handelsgezin. Eén van de leukste herinneringen uit mijn jeugd was dat ik met mijn ouders en zus naar de Broekerveiling ging. Die veilingklok, het spel van kopen en verkopen. We gingen toen naar huis met een veel te dure krop sla, maar mijn liefde voor handel was wél geboren. Het was dan ook een kwestie van tijd dat ik voor mezelf begon.

Sinds 2015 sta ik ingeschreven bij de KvK, toen nog naast een baan in loondienst. Vanaf 2019 werk ik volledig in en aan mijn eigen bedrijf.  

Ondernemen is mijn passie, communicatie mijn vak

Het communicatievak leerde ik in loondienst. Inmiddels heb ik bijna 15 jaar ervaring in de communicatie. Mijn achtergrond?

Ik begon ooit als communicatiemedewerker bij een woningcorporatie. Daarna maakte ik de switch naar online communicatie. Ik was verantwoordelijk voor de eigen social kanalen van Nuon/Vattenfall tijdens de naamswijziging, maakte veel content voor de UvA en werkte mee aan PR-campagnes van Nestlé. En ik hielp ondernemers met hun communicatie en onderscheidende teksten.

Ik ben een taalfreak, studeerde Nederlands en deed een bachelor in Business Studies/Communicatie. Die combinatie maakt dat ik altijd breder kijk naar teksten. Teksten moeten onderscheidend zijn en onderdeel van een goede communicatiestrategie. 

 

“wat grammaticaal correct is, kan voor jou een foute zin zijn”

Dit is één van mijn motto’s. Want wat jou een goede tekst is, hoeft dat voor een ander niet te zijn. Het gaat erom dat je schrijft op een manier die bij jou en je bedrijf past. Daarmee help ik ondernemers. Dat doe ik onder de naam Fingerprint copywriting – een schrijfstijl zo uniek als je vingerafdruk. Het resultaat: je weet wat voor taal je wil gebruiken in  je teksten en hebt een koers voor je content. Zodat anderen jóu herkennen in je teksten.

 

Dit is de FINGerprint copywriting podcast:

Met veel plezier werk ik voor grote organisaties en met andere ondernemers

Ik werkte met tientallen ondernemers en voor organisaties als: Nestlé, Nuon/Vattenfall, Universiteit van Amsterdam, UWV, Lemming Film, Pure Life Geboortefotografie, Doen Waar Je Goed In Bent, Recruitment&CO.

Juist die afwisseling geeft mij ontzettend veel energie!

 

 

Tijd voor een spelletje

Work hard, play hard. Daar hou ik van. Daarom in quizvorm nog wat meer over mij:

Wat anderen zeggen

“Lisette is onze communicatievrouw voor de online content. Zij denkt mee vanuit het totaal; houdt ons scherp en is daarmee een belangrijke gesprekspartner en redacteur voor onze website, blogteksten en LinkedIn-uitingen. Ze zet de puntjes op de i en zorgt voor goede leesbaarheid. Haar rol vervult ze met aandacht en enthousiasme. We werken alweer jaren met veel plezier samen.”

Els Nijssen
www.doenwaarjegoedinbent.eu

“Bij Lisette hebben we gevonden waar we naar op zoek waren. Ze levert kwaliteit, is professioneel en altijd bereid om mee te denken. Ze onderneemt uit passie en altijd met een glimlach.”

Mirjam Cremer
www.purelifegeboortefotografie.nl

“Lisette heeft een frisse blik om naar teksten en content te kijken. Ze is sterk in het meedenken van een boodschap naar heldere tekst. En komt zelf met nieuwe ideeën of invalshoeken, waar ik nog niet aan gedacht had. Echt een aanvulling!”

Caroline van Oppen
www.recruitmentenco.nl

“Met Lisette samenwerken heb ik als erg fijn en ontspannen ervaren. Zij is in alle opzichten professioneel. Lisette is een snelle denker en zet ideeën in duidelijke en leesbare teksten om. Zij denkt graag mee en komt met aanvullende ideeën die ook de inhoud verbeteren. Zij heeft passie voor haar vak en zal iedere ondernemer een stap verder helpen. Ik vind Lisette een echte aanwinst en het is fijn om met haar te mogen werken.“

Illanit van der Zon
www.innerstyles.nl

 

 

 

 

 

(digitaal) koffie drinken?

Wil je kennismaken? Leuk! Stuur me even een appje op 0619065113 en we maken een afspraak.

Of connect hier op social media: